28 nov 2015, 22:11

Към нашето време 

  Poesía » De amor
282 0 0

                                              Към нашето време

 

 

 

Сърцето стана по-добро и топло.

От любов премахнах всичко в душата.

Захвърлих омразата дарила, пошло

заблуда раняваща за миг сърцата.

 

Пред Бога и света всичко аз  изрекох

на глас простих се и прегърнах мъдростта.

За мен оставих вярата, надеждата завърнах,

а тя ми носеше винаги радостта.

 

Разлива се в мен достойно. Една любов!

Затопля ми гръдта! Мечтите осветява.

Простора ме прегърна и е винаги готов

да ме приюти живота и ме прелъстява.

 

Любов!..... Мечти!... Светли дни!

Запътена съм към нашето време.

Мисъл и радост!... Чудни бъднини!

Твоето сърце, моите чувства ще приеме.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??