4 ene 2008, 16:30

Кървав шепот 

  Poesía
745 0 23
 

Кървав ли е моят спомен... питаш?

Кървав ли?!... - Безкръвна съм; отвътре!

Искаш да събудиш в мен живота

на отминали отдавна, в шепоти неща.

Няма да се върна на Голгота...

Ти ме викай, но ще си останеш в пустота -

както аз живеех някога без теб,

сгушена безмълвно в острото ти рамо...

Сега ме викай - ще намериш само пепелта,

останала единствено от безмълвния ми вопъл.

      Кървав ли е споменът за теб

    и сърцето бие ли със чувство?!

      (Остави кръвта), питай кубчетата лед

      на очите ми на мястото, покълнали след теб...

 

© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??