12 ago 2008, 6:23

Кърваво сено 

  Poesía » Filosófica
398 0 1

Птицата проплака със гласа на майка.

Жилите претръпнаха от бяс по звездното.

Кучето умря сред Орхидеите...

И нарисувах залеза... за да изгрея сред живите стъбла.


Кукувицата потърси своята челяд.

И тя възкръсна в сламата на чуждото гнездо.

Бухали пропяха и промътиха яйцата си...

Далеч от тъмната страна на вятърът... отнесъл светлото.


Мравките направиха пътечка на неверника.

И го заведоха пред портите на Бог.

Утрото залязва със рисунката на изгрев от малкото дете...

потърсило гнездото си във купища от кърваво сено.

© Владимир Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??