1 oct 2024, 11:35

Късен изгрев 

  Poesía
124 0 5

 

Събуждам се. Леглото вече празно.
Говоря си без глас със телефона.
Предесенно мъгливо и заразно
и времето се цупи на разклона.

 

Да хвана пътя някакси е късно,
не ми отива на едни години.
Натрупаха се сякаш земетръсно,
животът като водопад се срина.

 

А няма за кога и да се кротна,
започват безпокойно да ме дирят.
Че тихата вода била дълбока,
измокрени, крилете ми прибират.

 

Тук в сянката е някак неуютно,
не ми се пее, нито ми се смее.
Отказвам да мълча ежеминутно,
вдигни се, слънце, обич да изгрее.

 

© Светличка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??