В младостта си предизвиквах
женски интерес.
Бях неопитен и мислех:
тъй ще бъде все.
Но сега, на възраст златна -
след шестдесетте,
сякаш не ме забелязват
дамите въобще.
Даже скоро ме събори
мацка с дълъг крак
и ми каза: - Дядо, sorry,
но не те видях.
Ала вчера на пазара
друга срещнах аз.
Нито млада, нито стара,
гледах я в захлас.
Тя бе нежна и красива,
пременена с вкус,
пъргава и приветлива -
истинско бижу.
С мен, срещу известна сума,
после тръгна тя ...
За колата става дума,
ти какво разбра?
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados