16 нояб. 2022 г., 11:37

Късна любов 

  Поэзия » Юмористическая
191 0 2

В младостта си предизвиквах

женски интерес.

Бях неопитен и мислех:

тъй ще бъде все.

 

Но сега, на възраст златна -

след шестдесетте,

сякаш не ме забелязват

дамите въобще.

 

Даже скоро ме събори

мацка с дълъг крак

и ми каза: - Дядо, sorry,

но не те видях.

 

Ала вчера на пазара

друга срещнах аз.

Нито млада, нито стара,  

гледах я в захлас.

 

Тя бе нежна и красива,

пременена с вкус,

пъргава и приветлива -

истинско бижу.

 

С мен, срещу известна сума,

после тръгна тя ...

За колата става дума,

ти какво разбра?

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • На пазара има за всеки вкус и всеки джоб, специално - коли. Затова и героят ми вече се влюбва в тях. Но хубавите струват скъпо, тук си права.
  • Хареса ми, макар, че то и жената и колата струват скъпо!
Предложения
: ??:??