11 jun 2014, 22:22

Късно, рано, навреме... 

  Poesía » De amor
510 0 3

-


Късно пристигнах. Китарата беше замлъкнала,

а дъждовно небето.

Слънцето спеше. И сякаш надничаше пъкълът

под ръба на бомбето ти.

 

Влага солена изпълни докрай водоскока,

очертан на клепача ти.

Търсеше обич, но тази игра е жестока

и във нея се плаче.

 

Двете тела не накараха с блуса си влюбен

да изскърца паркета.

В ъгъла поглед забравен. А цепеше лудо

нощи, с пламък ракетен.

 

Късен е само часът. Позволи да нахлуе

в нас отново животът.

Чувства и смях да разпръснем в трептящите струни

над тетрадката нотна.

 

Рано е още да казваш, че скрила е зимата

в теб признания сетни.

Ти ми отвори, и значи все още ме има

в паметта на ръцете ти.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??