1 jul 2021, 22:59

Лакомник 

  Poesía » Para niños
339 2 7

Виж на горската поляна

суматоха днес настана.

Мечо във беда голяма

рано сутрин е изпаднал.

Зъбче много го боли

чак не може да стои,

че в сладкарницата горска

е излапал цяла торта.

 

Докторът е чичо Га,

той работи със мерак.

Зъбчето ще му оправи,

от беда ще го избави.

 

Мама Меца пръст размахва,

на мечето строго казва:

"С този твоя апетит,

все не можеш да си сит!

Зъбки бързо се развалят

щом със сладко прекаляваш!"

 

 

© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??