14 nov 2024, 10:03

Лебедова песен 

  Poesía
30 0 0

  Л Е Б Е Д О В А П Е С Е Н

 

Едно кръстовище е отдавна подминато

и е затрупано вече с пластове Археология,

а насочва към толкова важни,енергийни принципи,

до които е безсилно нашето домогване.

 

Пътят отдавна е сбъркан,

а ние още не сме осъзнали,

че ни липсва основната брънка,

че сме под опеката на луднало празноглавие.

 

Какво от това,че в конкретни науки

сме загърбили бурите и сме в тихите заливи,

решили почти всички заплетени казуси?

Без Енергия всичко отива по дяволите...

 

Все още има достатъчно време,

но лимитът му не е неограничен,

ако мерки веднага не вземем,

ще бъде нашият свят заличен.

 

Конференцията за Климата във Баку

смогна ли,нещо сериозно да стори

срещу Енергийния Глад,който напук

продължава Ненаситната своя история...

 

От десет години ТоКаМаците са пенсионери,

без да са на плюс даже с калория,

продължавайки,да създават кредитни милиардери,

а глупостта им само от мен е оспорена.

 

Имам си хабер от Стартъпи и Подкасти,

но това не решава на Енергетиката проблемите,

за едните съм стар,за другите не съм още пораснал,

явно на Енергийната Идея не и е дошло още времето.

 

Ако утре взема,че се пък гътна

и застана Отвъд,пред Божия съд,

най-трудно ще ми е,да преглътна

Мечтата несбъдната за Моща на Енергийния Хъб.

 

12.11.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??