Леден полъх.
Смътен спомен предначертава бъдещето,
навявайки, че всичко е преднамерено настояще.
Неясна тревога превръща уплахата в тъжна замисленост,
далеч от умисъл и конкретни действия.
За какво ти е бъдеще,
когато няма сега,
за какво са ти думите,
без прегръдка, човещина.
© Братан Todos los derechos reservados
когато няма сега"
И това ако не е самата истина!