23 abr 2018, 1:04  

Леден Водопад 

  Poesía » Otra
354 0 2

 

Леден Водопад

 

Сънувах се във бяла риза

с блестяща, вързана коса,

с нозе поглаждащи тревата

и ръце, облени в светлина.

Опитах се насън да се озърна.

Защо ли бях съвсем сама?

Внезапна болка ме разтърси

и свкякох се в студената земя

на бялата ми дреха снежна

яви се алено петно

дори и без да го поглеждам

знаех, че отвътре е дошло.

И рана нямаше, ни изстрел

сърцето ми внезапно прокървя

болката успя да ме разкъса

и излезе гордо на повърхността.

А струйките се стичаха надолу

в безкраен леден водопад

знаех - от това не се умира

"Живот" след вътрешен разпад!

 

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??