14 ago 2022, 15:46

Леене на куршум за любов 

  Poesía » Formas graves
271 4 5

ЛЕЕНЕ  НА КУРШУМ ЗА ЛЮБОВ

 

Да залъжем глада на очите.
И глада за любов да залъжем.
Уморих се безкрайно да скитам

само вятър в комините стърже.

 

В плен на жажда за цвят и огньове,
неспокоен, сънят ми се мята.
Меся пепел, разливам олово

триста  болки туптят в
колената.

 

Но среднощ, ако месецът щърбав
се намъкне при мене
неканен,
аз ще знам, че е време за рани.

 

Прелетя над тополата щъркел
тънка сянка след него остана
да се рее из звездната пяна.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??