Как да ти помогна, мила,
болестта жестока да победиш?
Разстояние ни дели - как да ти дам сила
да не се предаваш, а да се държиш.
Твоята болка не зная
дали ще спрат моите сълзи.
Самичка си в болничната стая
и чакаш добри новини.
В моя сън ела,
макар за кратко, ти.
Към мен протегни ръка
и как да ти помогна кажи.
Сърцето ми тъжи за тебе, мила,
и търся думи за това стихотворение.
А ти - поредното хапче изпила -
нощ и ден се молиш да има подобрение.
Прости ми, че не мога да съм там,
до леглото ти, и да те държа за ръка.
Вяра и надежда как да ти дам,
как да върна в очите ти радостта?
Моят ангел-пазител изпращам при теб
и ще моля Бог да живееш.
Не искам ангелът да се връща при мен,
докато ти не оздравееш.
Посветено на М.
© Катя Бобойчева Todos los derechos reservados