15 jul 2020, 18:17

Летни бури 

  Poesía » Filosófica
714 2 0

Не обичам тихите, спокойни дни,

в които само слънцето прижуря

и природата е наполовина будна, наполовина спи...

Аз обичам само летни бури,

 

обичам вятър див и непокорен да шуми,

да пее заедно с морето,

да няма ни дърво, ни птица, дето

своя сладък сън следобеден да спи.

 

Не обичам тихите, спокойни нощи,

в които и луната безрадостно мълчи.

Обичам вятър в тихите овошки,

чак до изгрев да фучи.

 

Не обичам тихото, спокойното море,

в което само рибите лудуват.

Обичам и вълните да бушуват -

заедно със всички ветрове.

 

Не обичам само слънце да прижуря.

Не обичам тихи нощи, тихи дни.

Аз обичам само вятър, летни бури.

Буря някога била съм и ще бъда... Може би.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??