Въздиша примирено планината.
Сто пеперуди гонят се в житата.
Зелено ехо крие се на сянка.
Жабите стягат нощната седянка.
***
А слънчогледите ми козируват.
Пчелите все по-сити ми се струват.
От мъх на мъх потокът си подскача.
Светулки се целуват страстно в здрача.
***
Дори на лятото му е горещо.
Южняка шушне ми в ухото нещо.
Със кротки пръсти милват ме тревите.
Сънуват сини сънища върбите.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados