4.08.2012 г., 10:14 ч.

Летни четиристишия II 

  Поезия » Друга
364 0 1

Въздиша примирено планината.

Сто пеперуди гонят се в житата.

Зелено ехо крие се на сянка.

Жабите стягат нощната седянка.

 

                      ***

А слънчогледите ми козируват.

Пчелите все по-сити ми се струват.

От мъх на мъх потокът си подскача.

Светулки се целуват страстно в здрача.

 

                     ***

Дори на лятото му е горещо.

Южняка шушне ми в ухото нещо.

Със кротки пръсти милват ме тревите.

Сънуват сини сънища върбите.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??