ЛЕТНИ ПОДМОЛИ
Реката диша с всичките си риби,
задъхва се най-вече по завоите.
Оплаква всичко дето ще загуби
преди да се разлее във прибоите.
Със всеки метър биста е водата,
че сълзите ù на море ще станат.
Преди да е повял солений вятър,
от четири посоки в мережи хванат...
© Радка Миндова Todos los derechos reservados