Висша форма на
Лицемерие
Да дадеш оръжие в ръцете на
Омразата
И после да говориш
Колко си потресен
От заразата
Как това е престъпление
Срещу мира
И че си бесен
И да взимаш мерки
За пред хората
Докато се успокоят
Заспят
И пак забравят
А ръцете ти под масата
Да продължават да играят
Керванът си върви
Кучетата лаят
Някои и хапят
© Зорница Станчева Todos los derechos reservados