Лишени от наследство!
Силните хора се събуждат!
Силните майки ги водят напред!
В къщите и във живота им
не виждам аз усмивки... да ги наследят...
Силните хора поемат...
На борба против глада и мизерията!
На борба против корупцията!
На борба против Лъжата!
Те казват "НЕ " на невежеството!
Те казват "Не" на Заблудите!
Децата пораснаха!
Да пораснем и ние!
Шофьори на автобуси
поредни пътници товарят!
Без връщане билет са взели
нашите деца!
Българийо... ти си велика!
Не от твоята хубост бягат ,
не от твоята топлина!
Щастливи тук са хората!
Щастливи ли?
Мъртви жени и мъже!
Само, дето още не го знаят!
Отпътувай, дъще, и ти!
Нов живот си спечели!
Защото тук е все едно!
Краде търговецът по сто грама от всички хора...
На риск по булеварда минават хромите старци...
Друг зъзне, кашля дрезгав, кръв храчи
и за пътека чака в здравна каса...
Един зидар от стряхата бе паднал и разбил
глава... за 10 лева надница приета...
Дебел банкер по правило баланса си подправя...
и приготвя поредния фалит...
На борсата редят се адвокати за милостиня!
Все по-далечна е светлината във тунела!
Няма пролука в тая мрачина.
И да има...
Едва ли ще оцелея да я зърна!
Заплетена е тя в голямата лъжа!
Свобода вратите отвори!
И видяха "свободните хора"!
как децата им по чуждите друми поеха!
Властниците останаха слепи!
Алчни със пачки очите си скриха!
Мечтите Ви детски разбиха!
Отпътувай, дъще, и ти!
Не се обръщай... не ме мисли!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados