23 jul 2010, 12:50

Лист - Жена - Писец 

  Poesía
635 0 12

Трепери, целият замрял,

бял лист, в ръцете сгушен.

Жена го стреля със очи,

а той стои бездушен.


В писеца пак мастило ври...

от мисъл в длан живее.

"Почакай, няма да боли!" -

отдавна той копнее.


 В допир пръска се с искри -

експлозия  от думи.

От пантеон на тайните мечти

изплува океян от рими!


Сега помпозен и нашарен лист,

 рисуван с лайтмотиви,

не ще забрави спомена еклив,

написан с букви сини!


       .   .   .

Писецът - кротък антураж,

остава  бездиханен.

Изпял е своя апокриф,

заспал в шкафа хладен.



© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??