7 ago 2014, 13:56

Листопади за двама 

  Poesía
311 0 4

А тези жълти, жълти листопади,

покрили снощи тихият ни праг,

са всъщност ранните ни снегопади -

за многото години ясен знак.

 

Сънуваме си лятото горещо -

горещо става и на всеки сън.

Настъпва есента ни бавно, вещо...

А как красиво всичко е навън!

 

А пък в съня на лятото зелено

пораства бялата ни планина.

И там в полето - с угар разделено,

нахлува млечна крехка тишина.

 

И в есенните дни - така мъгливи,

кафявото ни време отлетя.

А в ранните ни утрини сънливи

горят накуп умрелите листа.

 

И ято птици бързо прелетяват

над тялото на тънък парещ дим.

Смълчани улиците опустяват,

а ние все към зимата вървим... 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??