Пет години изминаха бабче,
а те усещам сякаш така, че
до мене стоиш и ми наричаш:
- Ечко, трябва да се обличаш,
наметни си елече, терлици обуй,
кръста ти гол е, моля те чуй,
здравето никой не ще ти плати,
твоя е грижата, ти го пази.
Деца занапред трябва да раждаш!
- Стига бе, бабо, вече досаждаш!
Сега ми се иска пак да се случиш,
да ми се скараш, да ме поучиш,
а вместо това, в мене тежи
спомен за тяло, в което не си...
Е.И.
© Елена Todos los derechos reservados