9 jul 2017, 9:52

Лошото време 

  Poesía » Del paisaje
327 0 1

Лошото време

 

Днес цял ден времето е лошо –

сърдито, нещо го боли

проклина се, като при Тошо,

на цял свят то се инати.

 

Днес слънцето не се показва...

Намръщено е... и вали!

И скрит във облачната пазва,

Почти Денят се търколи.

 

А аз стоя на сундормата

И аз се чувствам вледенен...

Проклиням всичко и Съдбата

и недошлия летен ден.

 

Броя и капките в листата...

Изпращам вятър край мен.

Стоя с прозявка на устата,

о аз съм вече уморен!

 

   17.06.2017г. Драгойново

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??