Лошото време
Днес цял ден времето е лошо –
сърдито, нещо го боли
проклина се, като при Тошо,
на цял свят то се инати.
Днес слънцето не се показва...
Намръщено е... и вали!
И скрит във облачната пазва,
Почти Денят се търколи.
А аз стоя на сундормата
И аз се чувствам вледенен...
Проклиням всичко и Съдбата
и недошлия летен ден.
Броя и капките в листата...
Изпращам вятър край мен.
Стоя с прозявка на устата,
о аз съм вече уморен!
17.06.2017г. Драгойново
© Христо Славов Все права защищены