Огромна,
красива
и тъжна,
луната надникна
зад облака.
Свенливо се вслуша
в любовния шепот
на птиците,
целуна
уморените
морски вълни;
покори душата
на бледия поет,
а на влюбените
се усмихна нежно...
Луната -
кралица
на нощта
е тя!
© Лиляна Стойчева Todos los derechos reservados