26 ago 2021, 22:27

Лястовица 

  Poesía
518 0 0

      

Аз знам, ще дойдеш цялата във бяло,
с копринени криле ще ме прегърнеш
и със своето ефирно наметало 
кротко мене ще обгърнеш.

 

И сълзите ми до дъно ще изпиеш,
къс по къс ще ме събираш, 
а с тях гнездо в мен ще свиеш
и в него с песни тъй ще ме опиваш.

 

Стига само сламка да ми подадеш,
за нея аз като удавник да се хвана
и всичко мръсно, кално да сметеш,
да ме съзидаш нова, цяла.

 

Аз знам, ще дойдеш!
Вярвам, че те има!
Нищо, че навън е студ и мрак!
Нищо, че навън е зима!

© Ваня Вълева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??