19 oct 2008, 21:43

Лятна нощ 

  Poesía
359 0 2

             ЛЯТНА НОЩ

 

 

Жегата заспива в залезна люлка.

Мракът тъче пътеката звездна.

Щурецът свири с фалшива цигулка.

Земята в златната пяна изчезна.

 

 

Луната виси на простор от жици.

Бели облаци крият черни петна.

Дебне жертви бухал с мътни зеници.

От смъртни писъци нощта изтъня.

 

 

Лепнат от влага ръцете заспали -

сякаш галят житни нивя.

И вият за мърша гладни чакали.

 

… Насън бели надежди ловя.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??