Лятно настроение
Кротко синее хоризонта пред нас.
Мами ни Еос с зората.
В утрото златно Слънчо завчас
погалва с лъчите земята.
Славейче лее над земната шир
своята песен тъй звънка.
Зайче наднича страхливо и в миг
чучулиги запяват навънка.
Всичко е сякаш в омая, в захлас...
Пъстър килим от звъника.
Ручея тихо шепти с тънък глас:
- Радвай се, лети като птица!
Леко и меко реди се деня,
ниже се лято след зима.
Нека открехнем врата към света.
И в нас нека обич да има.
© Камелия Todos los derechos reservados
Благодаря ти!