8 jul 2021, 7:26

Лятно утро 

  Poesía » Del paisaje
436 3 7

Мое Лято,здравей!

Виж,над звездния хребет,

тича облак червен -

към Зората загледан!

 

И прехвърля лъчи -

като златни мостове...

Летен ден - напорист,

търси спомени нови.

 

Песъчливи трохи

по петите му лепнат.

Глас на гларус трепти

и вълните го следват.

 

Детство - скрито в рапан,

пак отглежда Морето.

И целува скали

вятър бърз и победен.

 

Като юноша горд -

ярко Слънце се кипри!

И небесния свод

в огледало избистря.

 

Бяло птиче перо

светли сънища пише...

Мое Лято,здравей!

Искам Обич да дишам!

© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Здравей, мое лято! »

18 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??