Лято е и съм щастлив
Защото е сезонът и времето
На нощните пеперуди
Мъхести
Сиви и раздърпани
Като дънките ни в началото на деветдесетте
Слепи
И преосмислени
След повече от петнайсет години
Лято е и времето спира
Да разгледа излюпените гъбки
Като гърдите на малко момиче
Тръгнало да става жена
С големите обувки на майка си
Лято е и чувствам
Непотъпкана обич
Девствена и първична
И дърветата се покланят да ме попитат
Дали сенките им ме правят щастлив
Дали ме галят
И аз замислено
Спирам дъха си
Лято е
И като пубертетско
Наивен
Извор
Топла вода
Тичам да видя
Причините
Които дърпат и бутат света
Защото е сезонът и времето
В което ще узреем
И плодовете си ще подадем на някой друг
И ще се грижим сами за себе си
И ще носим проблемите си
Докато се огънем и счупим
И паднем на колене
Времето в което ще умрем
Се е засилило като в увеселителен парк
И през житните ниви
Вечер щурците завършват концертите си
Черни и бавни
По своему красиви
И докато ги чуем пак
Ние можем само да летим
Или да се оставим да ни носи вятъра
19.06.2009
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados