Jun 19, 2009, 1:47 PM

Лято е и съм щастлив 

  Poetry
515 0 8

Лято е и съм щастлив

Защото е сезонът и времето

На нощните пеперуди

Мъхести

Сиви и раздърпани

Като дънките ни в началото на деветдесетте

Слепи

И преосмислени

След повече от петнайсет години

 

Лято е и времето спира

Да разгледа излюпените гъбки

Като гърдите на малко момиче

Тръгнало да става жена

С големите обувки на майка си

 

Лято е и чувствам

Непотъпкана обич

Девствена и първична

И дърветата се покланят да ме попитат

Дали сенките им ме правят щастлив

Дали ме галят

И аз замислено

Спирам дъха си

 

Лято е

И като пубертетско

Наивен

Извор

Топла вода

Тичам да видя

Причините

Които дърпат и бутат света

 

Защото е сезонът и времето

В което ще узреем

И плодовете си ще подадем на някой друг

И ще се грижим сами за себе си

И ще носим проблемите си

Докато се огънем и счупим

И паднем на колене

 

Времето в което ще умрем

Се е засилило като в увеселителен парк

И през житните ниви

Вечер щурците завършват концертите си

Черни и бавни

По своему красиви

И докато ги чуем пак

Ние можем само да летим

Или да се оставим да ни носи вятъра

 

19.06.2009

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??