7 may 2007, 10:34

Лятото в мен 

  Poesía
738 0 14
Пролетта си отива, отстъпвайки
календара на забързано лято,
а то рози в очите разпъпвайки,
се усмихва омайно и влюбено. 
Капки дъждовни целуват стъклата,
в зажаднели прегръдки преливат.
Мечтано танго днес танцува душата,
преплетени пръсти обич рисуват.
Птици пламенни в небето политат,
прютени във цветни и топли зеници,
жарки устни без дъх се изпиват,
в буен ритъм сърцата пулсират...
Ти дойде, очаквано лято от сънища,
накипяла от тъй дългото чакане.
Във телата ни - преплетени пътища -
настани се след дългото тичане.
Тази музика съм дочула в мечтите си,
тази песен съм очаквала в дните.
Лятото в мен е спряло стрелките си,
със звездна любов във очите.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??