7 dic 2021, 7:06

Лятото в мен 

  Poesía
677 3 19

Тръгвай лято,знам че трябва,
твойта власт е споделена,
имаш три сестри капризни,
със характери студени!

 

А когато ти царуваш,
всичко е така прекрасно-
топлината на морето,
и небето синьо,ясно...

 

Някак лесно се живее,
мило лято,щом си тука.
Слънце животворно грее,
няма и секунда скука...

 

После всичко е различно!
Някак сиво, някак свито.
Да,сестрите са красиви,
ала с нрава си насмитат!

 

Но промяната е външна,
вътре в мен си ти сезона,
твой дворец ми е душата,
моето сърце е трона!

 

Тъй че,лято,ще почакам.
Пак ще дойде твоят ред!
С топлината и уюта,
с чудни спомени безчет...

© Ивайло Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??