27 feb 2011, 1:03

Лъжа 

  Poesía
564 0 4


ЛЪЖА

Не ми се жалвай,
че отново някаква дама
ти е казала сбогом.
Ще ти каже, разбира се.
Наивник си ти.
Мислиш ли, че днес му е времето
на жените да сваляш звезди?
Плати ù водата, парното, тока...
Веднъж седмично с нея
в супера влез.
Пълна количка с продукти
плати ù.
Нищо, че нямаш, колкото Крез.
Купи бутилка шампанско.
Няколко свещи купи.
Чудесно са, вярвай, лекарство,
за всички, всички жени.
Не светвай всичките лампи.
На затъмнено шампанското
по-силно искри.
Може дори да мълчите,
но огъня вече, знай, ще гори.
Погали ù нежно косата.
Галантно ръка целуни.
Когато говори, я гледай в устата,
А не, както казват, в очи.

Кажи й "добре съм".
Какво от това, че проблеми си имаш?
Кажи ù, че имаш умение
от живота всичко да вземеш.

Лъжа е. И тя ще го знае.
Но ще ù бъде приятно това.
Лъжа е. И ти ще го знаеш.
Май всичко до тук бе лъжа...


© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Личи, че пренасяш личното си огорчение в написаното; но има и по-тежък момент - съществуват жени, които само водата, парното и тока ги устройват идеално и на свещите и шампанското биха се отегчили завинаги
    Все пак ти желая да срещнеш такава, чиято цел в живота не е меркантилния стремеж към партньорство-спонсорство
  • Така си е...Друг е въпроса,че малцина повдигат въпроса
  • Изглежда като добър съвет, баце
Propuestas
: ??:??