Казват, че времето лекува болката.
Лъжа е.
Дните минават, месеци се трупат,
но болката остава.
Сърцето все още се вълнува
при спомена за теб.
Казват, че с времето всичко се забравя.
Лъжа е.
Колкото повече се отдалечаваш,
толкова повече си спомням думите ти,
изречени в късен час.
Дори мълчанието между нас
изгаряше в страст.
Казват, че разделени очи се забравят.
Лъжа е.
И в сънищата ми се появяваш
и сякаш още с поглед ме изпиваш.
Казват, че има първа, последна или късна любов.
Лъжа е.
Можеш вечно да се влюбваш,
но любовта една е.
Онази голяма,
изгаряща
и всепрощаваща
любов.
© Росица Малчева Todos los derechos reservados