27 oct 2016, 21:47

Любов 

  Poesía » Filosófica
467 3 3

Светът почива на закони.

А най-красивият е любовта.

Напълно непознати две персони,

изведнъж се хващат за ръка.

Тя мома, а той ерген,

бъкан със тестостерон,

тя пък нежна - естроген,

пак природният закон...

Любовта преди всичко е емоция...

Шоколадова кутия със бонбони.

За науката е временна промоция

на сблъсъци между хормони.

Но всъщност тя е сложно знание.

Съчетание на две неща -

чиста обич с диво пожелание,

и две... разхлопани сърца.

 

Но да обичаш и да пожелаваш,

са две неща съвсем различни,

ако едното липсва - съжаляваш,

със двете, трепети - епични!

Само че проблемът сложен,

не се решава изведнъж,

следният закон природен -

жената просто не е мъж..

За пожеланието се терзае.

Мъжът пък вече е заспал.

Докле се мъчи да го пожелае,

той отдавна я е пожелал.

Той пък мъчи се да я обикне,

когато вечер се съблича,

любов в сърцето да поникне,

а тя отдавна го обича.

И докато тя крещи в истерия.

Той се блъска във стена,

Тя за него е мистерия.

защото... той не е жена...

 

Щом тия две се съчетаят,

животът спира да е тъй суров.

Чиста обич с диво пожелание,

това е, всъщност то,.. любов.

© Лебовски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??