31 may 2021, 20:27

Любов 

  Poesía » De amor, Verso acróstico
701 2 4

Лятото е тук и зрее

всеки стрък, и плод след Май.

Пак гората зеленее,

Юни ще е слънчев рай.

 

Юни ще е слънчев рай

и небето ще синее,

и в сърцето ми, познай -

бодро славейчето пее.

 

Бодро славейчето пее

щом съм влюбен в теб безкрай.

И след дъжд дъга ще грее,

обичта си ми ти, знай.

 

Обичта си ми ти, знай...

и в прегръдка те копнее.

В миг целувчица ми дай -

Вечността ще ни лелее.

 

Вечността ще ни лелее,

с мене звездно замечтай,

полет нежен пожелай...

Лятото е тук и зрее.

 

Лятото е тук и зрее,

Юни ще е слънчев рай.

Бодро славейчето пее,

Обичта си ми ти, знай...

Вечността ще ни лелее.

© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??