5 dic 2007, 12:11

Любов Е 

  Poesía » De amor
1042 0 7
 

Не е заключена в лице,

не се побира във ръце,

не е среща случайна,

не е ласка омайна,

не е мечта за любимия,

не се побира в петолиние,

не се съдържа в редове,

на ум дори не се чете,

не се възбужда от косите ми,

не се страхува от очите ми,

не е във време разположена,

не е в леглото ни положена,

не е научена в училище,

не е във болката чистилище,

и не позната е във спомени,

не е била във сълзи ронени,

не е препускала смутена,

към нечие "ела" студено,

не е във мен родена сила,

сама не би се проявила...

 

Била Е, Е, ще БЪДЕ,

в света, за да го буди,

в сърца я приютихме

с дъха я съживихме,

приемници сме живи

на святата й сила

и нека сме далече,

и нека да ни пречат,

във действие сме будни,

от щастие безумни.

Защо да си в ума ми,

щом жив си във кръвта ми?

Защо да те жадувам,

щом в мене съществуваш?

Туптим с едно сърце,

Кой може да ни спре?!

 

ТЯ просто вече Е,

защото НИЕ СМЕ

заЕДНО.

© Силвана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??