22 jun 2012, 12:45

Любов и омраза 

  Poesía » De amor
636 0 0

 

ЛЮБОВ И ОМРAЗА

 

Да те обичам или да те те мразя,

от теб какво ли да запазя???

Ако те обичам, ще  боли...

А да те мразя, надали...!

 

Заставен съм пак пред дилема,

какво решение да взема???

Дали защото още си малка???

Дали участта ми е жалка...?

 

Ще мине! Ще ти мине, ми каза...!

Прободе ме! Изпълни ме с омраза...?

А аз намразих себе си и глупостта си,

намразих чувствата и съвестта си...!

 

 

Сега какво? Да ближа ли раните?

Да кърпя чувствата, съдраните???

Да гледам как звезда ще падне,

да чакам пак пожар да пламне...?

 

 

Разсипа ми душата, изпепели я в урна,

цялата ми същност наопаки катурна...!

Не бе за ден, ни два, не беше и година,

но тихо и безмълвно, без дума си замина...!

 

Обичам те! С омраза мила!

А май това ми дава сила!?

Ще те обичам и ще те мразя!!!

И май така ще се запазя!!!

         Kerkira 27.12.09 г.

© Мишо Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??