22 mar 2016, 21:25

Любов неконтролируема 

  Poesía » De amor
497 0 4

За сетен път се опитвам да я изпъдя,
но тя не подлежи на никакво влияние.
Справедливостта си искам да пробудя,
а тя се промъква като северно сияние.

 

Любовта е силна и неконтролируема.
Не можеш да предвидиш метод за атака.
Дори опитомена, тя е непредсказуема,
както бебето там ненадейно проплака.

 

Не можеш да я извикаш или изгониш.
Тя сама ще прецени къде да остане.
Реки от сълзите, ако ще да пророниш,
тя срещу себе си даже ще въстане.

 

Губи всеки от нейната противоречивост
или печели, но зависи от настройката.
Тя в плен е на постоянна изменчивост,
както на слепия човек ще е кройката.

 

Любовта не трябва да се контролира,
но и да искаш - няма как да успееш.
Нейната власт с часовете прогресира,
а ти ще си щастлив, ако я изживееш.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз го знам.
    Личи си, че го писах на бърза ръка по чужда молба.
    Ще го оставя некоригирано, за да ми служи като ориентир.
    Благодаря ти!
  • Благодаря и на двете ви!
  • Нека бъде любов! Поздрави и от мен!
  • Изживее ли я човек - става нещастен за дълго време, ако не я забрави - благодарен че я е изживял...щастливи сме само докато я живеем. Поздрав, Белназ, би било много добре ако е в категория "Есета".
Propuestas
: ??:??