7 oct 2011, 15:50

Любовен барбут 

  Poesía » De amor
868 0 14

Хайде, Любов, с теб да хвърляме зарове,

цяла нощ да играем на вмирисан пиратски барбут,

и да видим коя от нас ще се вихри до края

върху тази жарава, в сърцето на буре с барут.

 

Хайде, Любов, проиграй си живота набързо,

прати всеки залез разстрелян в окото на Дявола,

на пъклени глътки пий самота, беса си развързвай

и в дим от люти цигари удуши снагата си ялова.

 

Ред е на мойте залози. Хайде, Любов, мене гледай!

Слагам на масата нищото, дето от теб ми остана –

чифт мъртви зеници, душа на парцели от лед,

ноти на славей, в клетка от тъмното хванат...

 

Аз нямам нищо, Любов, нямам какво да изгубя,

само ти ми остана, аз и тебе разпънах на кръста,

аз живея хазартно, откакто от мен те прокудих

и чакам в окото на зара - дяволска! - пак да възкръснеш.

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??