12 ene 2018, 20:08  

Любовна цироза 

  Poesía » De amor, De humor
1575 8 13

 

Започнах аз да търся любовта,
зарових се във книги поетични,
от там разбрах - във виното е тя,
това твърдят поетите лирични.

 

Във виното божествено искряла,
без вино, казват, нямало любов,
твърдят, веднъж, от вино оживяла.
Повярвах сляпо и започнах лов.

 

Така наченах вино аз да пия,
започвайки от рано сутринта.
И пия вино не да се напия,
а да открия в него любовта!

 

В началото започнах със бутилка,
но нищичко във нея не открих,
и после вече просто нямах спирка,
но липсва тя (освен във някой стих).

 

И все така я търсех отзарана,
но няма я и няма любовта.
A може би е скрита в дамаджана?
О, господи, започвам на часа!

 

Е няма я и там, къде се крие,
коварната любов или греша?
Тя може би е във шише ракия?
Налага се това да проверя!

 

Така във търсене отлитаха години. 
Любов във виното така и не открих.
С любов мечтах животът да отмине,
вместо това - тотално се пропих.

 

Това е, докторе историята моя,
не съм пияница, аз търсех любовта!
Сега лекувайте любовната цироза.
Да пия вино повече не ща!

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??