29 ene 2010, 11:16

Любовно писмо до Дж 

  Poesía » Otra
724 0 2
ръжта не цъфна  Дж.
все се надявах да не ти пиша никога
за влаковете
за зеления килим
за билото което е там каквото
и
очите ми зелени
те нямаше Дж в
покрайнините на лятото
деветте самотни стаи
радиошоуто за приспиване
Есме на всеки прозорец
обсебил август и глътнатите букви
стъклено гладко
с млечен път и пленена плетена шапка
те знаех Дж
от преди да затворят слушалката
в късния плач и Джими Джимирино
със смахнати навътре очила
и вратовръзка  от бъдеще
както и рибите застреляни жълто
те чаках Дж
да си кажеш името пак
преди да се събуди червенокосата
след краткото запиване с луна в басейн
и
устата ми хубава
както го можеш още и от там
с обич и омерзение
 
 знаеш ли Дж всички куршуми отпред са целунати в червено




Спи в мир Дж където и да е перъдайза!

© Зорница Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??