2 may 2016, 22:19

Любовно танго 

  Poesía » De amor
281 1 7

 

Любовно танго

В стая, покрита със споменен прах,
призраци стъпват на пръсти,
времето дреме на стария праг,
забравило да се прекръсти.

 

Вятър в комина подсвирва с уста,
пламват дървата в камината,
глъчка и смях огласяват нощта
и мирис на сладко и вино.

 

Стар грамофон свири тихо танго,
страстно танцуват те двамата,
сенките плуват, а нейде в жарта
изсъсква безсилно забрава.

 

Вятърът свирна отново с уста,
мигна прозорец уплашен,
времето сънено тръсна глава,
а подът изскърца по-прашен.

 

В стая, покрита със споменен прах,
тази нощ пак оживяват
двете души, пренебрегнали страх,
танго на живота танцуват.

 

 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??