Като роса събрана в цветчето уханно,
Като кристалче сол в сълзата на девойка,
като звънче в гласеца на потока
любовта е светлоока…
Като песъчинка от седеф в морето
като пламъче , трептящо пред икона,
като тревичка цъфнала на съмване,
любовта е тиха и скромна.
© Юлия Шопова Todos los derechos reservados