11 nov 2021, 20:43

Любовта без един ще умре! 

  Poesía » De amor
350 0 3

Не сади любовта там, където,

няма как да поникне любов.

В ореховата сянка навеки

не вирее реален живот.

 

Не очаквай от плевел да върже,

да намериш в пустиня вода.

Не предавай красивото Утре

за от вчера кроена лъжа.

 

Не заспивай със мисли за други,

щом очите ти гледат очи,

във които и тъмното утро

се разбива на светли лъчи.

 

Вечер няма какво да си кажеш

с недопитата чаша розе.

Нито сутрин, загледан в паважа,

пред самотната чаша с кафе.

 

Любовта е балада за двама!

Любовта без един ще умре!

Най-красивата, тъжна измама,

щом не ражда небе и криле..

 

 

 

© Йордан Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??