26 feb 2011, 19:31

Любовта е измамна 

  Poesía » De amor
902 0 0

Любовта е измамна

 

Примамливо коварна си и жестоко раняваща,

даваща големи илюзии и сладостни надежди.

Защо всеки вярва , че си добра и вечно даваща?

Искам от лъжите ти сърцето ми да се освободи.

 

Караш ни да мечтаем за по-добри светове тайно,

да храним душите си с копнежи и с очаквания,

а всъщност чакаме сбъдването им тъй безкрайно

в мъки, колебания, страх и мълчаливи ридания.

 

Как бих ти повярвала отново? Не, не мога повече!

Погребах най-милите си чувства тъй болезнено.

Искам ти и той да останете завинаги далече,

всичко в мен оставих да бъде погребано.

 

Любовта е просто игра, а не съдба и щастие,

пленителна като мъж и лъжлива като жена,

съкровена мечта и непосилно страдание тя е.

След нея оставаш разбит като една развалина.

© Николина Барбутева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??