13 ene 2009, 22:43

Любовта - мярка за всичко 

  Poesía » Otra
636 0 1

Любовта ми не искам никой

да претегля на везна, тя не може да се мери

и всеки да определя нейната цена.
Тя няма и предели.

Купуваш си ценните бижута и златното сърце.

Купуваш си кариера и печелиш слава,

но не знаеш ли, че с тях не ще се чувстваш по-добре:

"Любовта е безценна и не се продава!"

Колко отвисоко гледаш? Играеш си с късмета,

загубил страх от всичко и от всеки.

Не можеш ти да определяш съдбата на човека,

не си тръгнал по вярните пътеки.

Колко струва любовта ти

и може ли да я прeтегля?

Нека измеря радостта ти,

тъй велика, тъй ценна.

Колко мислиш ще наддавам

за твойте дни на слава и величие?

Колко пари си пропилял в коварство и безразличие?

И сега си правя тази равносметка

за твоето богатство и пародията за щастливия човек.

Как живееш толкова нещастно

и въпреки това се хвалиш, че си роден с късмет?

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??