Магична приказка за Любовта
От Кирил Калудов и Недка Ананиева
Разказвай ми за твойте вещерски неволи.
Пиши! Не съм те карал да говориш!
Без друго предпочитам да чета!
Наливам второ и дописвам строфа.
За вещици, сезони и жена.
Не бързай да разкриваш съкровени тайни.
За някъде в бъдещето остави!
От стиховете раждат се познанства.
В строфи за теб ми разкажи.
Не! Не издавай всичко във началото.
Че бързо ще загубя интерес.
На час лъжичка, даже и по- малко!
Сега съм в еуфория, но утре не е днес.
Кирил Калудов
.....................................
За моите неволи, ти не питай!
Да пиша ли? Та ти не можеш да четеш!
Погледнеш ли ме във очите, сричаш!
Запъваш се на първия куплет.
Какво ти бъдеще? Живея днес!
А и ти си толкова непостоянен...
Веднага щом създам с тебе светове,
мечтите ми в зародиш разпиляваш.
И все пак печелиш тайна, даже две.
Напомняш на любимия ми Олеандър.
Отровен, но с красиви цветове,
вещици със стихове омайваш.
Недка Ананиева
© Кирил Todos los derechos reservados