Родена съм през май.
В косите нося дъх
на пролетни треви.
И млада съм -
река пенлива
в горската прохлада.
Обичам пролетния дъжд,
земята щедра
и вечер люляково-нежна.
Добра съм.
В сърцето нося пролетта.
И слънцето омайно аз обичам.
В живота цветен аз съм влюбена.
Красив и шарен -
игриво ми даряващ светли дни.
И вятъра през май обичам -
когато със ръце момчешки той ме гали.
Обичам месец май.
Родена съм тогава -
аз нося музика в душата си,
вълшебен празник е в мен безкрай...
© Сиана Петкова Todos los derechos reservados